top of page
android-770062_1920_edited.jpg
renkli (1).png

13 ŞUBAT 2021

10.00-19.00

Yarışmacılardan beklenti tam olarak ne?

Yarışma konseptimizi tanımlayacak olursak; açık inovasyon ortamlarında bir arada bulunan takımların, belirli sürelerde ortaya yenilikçi fikir ya da proje çıkardıkları bir maraton diyebiliriz. Dolayısıyla yarışmacılardan beklenti de tam olarak bu. Yarışmacıların kendi kurdukları ekipler veya organizatör topluluklar tarafından bir araya getirilen ekipler, kısıtlı zaman dilimlerinde fikirlerini destekleyecek verilerle beraber sunumlarını oluşturacak ve jüriye sunacaklar. Bu fikirlerin nesnesiyse “Engelsiz Bir Gelecek” başlığı olacak. Dolayısıyla fikirlerin de buna uygun sorunlara çözüm niteliğinde olması gerek.

Ne öğreneceğiz?

Yarışmacılarımız alacakları proje yazma eğitimi sayesinde proje yazmayı öğrenecek, yarışma doğası itibariyle rekabet ortamında ekip ruhunu tadacak; araştırmalarıyla, mentorlarımızın desteğiyle ve konuşmacılarımızın seminerleriyle akademik bilgilerini genişletecek ve jüri değerlendirmeleriyle gelecek yönlendirmeleri edinecekler.

Projesi olana grup arkadaşı bulma imkanı var mı yoksa kendisi bulmak zorunda mı?

Bireysel katılımlar takımlar haline getirilecektir. Üyeleri belirlenen ekipler bir araya getirilerek kendi içinde tanışmaları sağlanacak ve bu sürecin tamamlanmasıyla, projesi olan ekip üyeleri dilerlerse projelerini ekiplerine sunarak ortak bir karar ile devam etmeyi seçebilirler. Yarışmanın her esnasında organizatör topluluklardan temsilciler yanınızda olacak ve destekleyeceklerdir.

Başvuru yaptıktan sonraki süreç nasıl işleyecek, nelerle karşılaşacağız?

Öncelikle katılımcıların grup statüleri değerlendirilecek ve bu statüler gereğince bireysel katılım gösteren yarışmacıların ekipleri oluşturulacak. Oluşturulan ekiplerin kendi içinde tanışmaları ve planlamaları yapıldıktan sonra sürece ortak bir şekilde devam edecekler. Bunun yanı sıra yarışmacılara raportörler atanacak ve ekiplerin bütün süreçlerini takip edeceklerdir.

Mentor toplantıları dahil bütün toplantılar Microsoft Teams üzerinden yapılacak. Yarışmacıları kapsayan etkinlik duyuruları ve diğer bütün gereksinimler de Teams üzerinden sağlanacaktır. Proje yazma eğitimini alan katılımcılar, ekipleriyle birlikte hazırladıkları projeyi jüri üyelerine sunacaklar. eğerlendirmeleri tamamlanan projeler jürilerin kararıyla derecelendirilecek ve etkinlik bitiminde açıklanacaktır.

2. sınıf öğrencisi olarak bilgimin yeterliliği konusunda kaygılıyım. Mentorlar ne kadar yardımcı olacaklar?

Öncelikle yarışma konseptinin fikir aşamasıyla sınırlı olduğunu bilmekte fayda var. Burada önemli olan ekibinizle beraber yaptığınız araştırmaların derlenip fikrinizi desteklemesi gerektiği. Keza bu verilerin doğrulamasını da mentorlarımız aracılığıyla sağlayabileceksiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken husus destekleyici verilerin niteliği olacağından akademik bilginiz her daim avantaj sağlayacaktır.

Katılımcılara herhangi bir sertifika verilecek mi, katılım için herhangi bir ücret gerekli mi?

Herhangi bir katılım ücreti olmamakla beraber, yarışmacılarımız derecelerini ifade eden katılım sertifikaları alacaklar.

Mentor desteği nasıl olacak?

Her ekibimiz, alanlarında uzman mentorlarımızla görüşme hakkına sahiptir. Her mentorumuza bir zaman çizelgesi ve çizelgede belirlenen zaman dilimlerine ait toplantı linkleri verilecektir. Dolayısıyla çizelgeyi takip eden ekipler, mentorlarımızla görüşme imkanına erişebilecekler.

Yarışma ne kadar sürecek ?

Yarışma aynı gün içerisinde sonlanacak. Dolayısıyla bütün gereksinimleri yarışma süresince, aynı gün içerisinde tamamlamak zorundasınız.

Biofuturathon da sorunu ekiplere siz mi vereceksiniz ?

Öncelikle konu "Engelsiz Bir Gelecek" konseptinde ilerliyor. Biz size belirli bir sorun vermeyeceğiz. Dolayısıyla bu başlık altında toplanan her konuya bir çözüm üretebilirsiniz. Örneğin bir genetik hastalığa uygulanacak bir fikir, bir yaklaşım bunlara dahildir. Engeller kategorilere ayrılmaksızın, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen her türlü rahatsızlığı barındırmaktadır. Çözümün biyomekanik, doku mühendisliği, biyoinformatik ve robotik gibi çeşitli biyomühendislik dallarını baz alması gerekmektedir. Fikrin kapsamı bu alanların hepsini dahil edebilir veya bir tanesini içerebilir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yok. Fikrin detayları sizlere bağlı. Yapacağınız araştırmalar ve neticelerinde fikrinizi destekleyecek bilgiler değerlendirmede esas alınacak. Bu yüzden akademik yetersizlik gibi konularda endişeniz olmasın.  Bunların hepsi takımınıza sağlayacağımız raportörler tarafından kayıt altına alınacak.

Sadece izleyici olarak katılabiliyor muyuz ?

Elbette fakat sadece konuşmacılarımızın bölümlerini YouTube üzerinden canlı yayınlayacağız. Yarışma kısmı seyirciye kapalı olacak.

"Engelsiz Bir Gelecek" başlığının içeriğini açıklayabilir misiniz ?

Engeller, kategorilere ayrılmaksızın, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen her türlü rahatsızlığı ve durumu kapsamaktadır. Bunlar; ALS, felç, MS gibi rahatsızlıklar olabileceği gibi ampütasyon veya doğal koşullar nedeniyle vücut bütünlüğüne zarar vermiş diğer birçok fizyolojik rahatsızlığı da barındırabilir.

itü mbg kulüp logo.png
ieeerenkli.png
Biyogen logo png.png
vxvxvxv.png

MEDYA SPONSORU

webtekno.png
bottom of page